CSS će u okviru projekta „EUphoria“ organizirati javne debate “Jačenje kapaciteta lokalnih zajednica s ciljem ispunjavanja uvjeta u procesu pridruživanja Bosne i Hercegovine Europskoj uniji“.

Debate će se održati u Prijedoru, 14.03.2012. godine, Gacku 26.03.2012. i Trebinju 27.03.2012. godine, u prostorijama opština sa početkom u 10:00, a u Gacku sa početokm u 12:00.

U uvodnom dijelu debata planirano je obraćanje domaćina, predstavnik CSS i predstavnika opština, a u radnom dijelu o Europskoj uniji govorit će predstavnici Delegacije Europske unije u BiH i predstavnik Direkcije za europske integracije Bosne i Hercegovine. Također, u debati je predviđeno i vrijeme za pitanja i komentare svih učesnika

Cilj debata je povećanje nivo znanja općinskih zvaničnika, predstavnika nevladinog sektora, privrednika, medija i profesora o procesu proširenja Europske unije i ulozi lokalne zajednice u tom procesu kroz produbljivanje znanja i prihvaćanje vrijednosti i standarda EU koji utječu na svakidašnji život građana.

Projekat “EUphoria” finansira Delegacija Europske unije u Bosni I Hercegovini.