Antikorupcijski kapaciteti javnih nabavki u sektoru sigurnosti – Izvještaj za 2016. godinu

Centar za sigurnosne studije je u okviru projekta „Izgradnja integriteta i jačanje anti-korupcijskih praksi u sektoru sigurnosti – ACroSS“, koji finansira Evropska unija, razvio metodologiju za procjenu otpornosti sigurnosnog sektora na korupciju u javnim nabavkama. Zajedno sa članovima ‘Konzorcija za podršku izgradnji integriteta i smanjenju korupcije u sigurnosnom sektoru’ (Evropski defendologija centar; Visoka škola „CEPS-Centar za poslovne studije“; Istraživački centar Banja Luka; Pravni fakultet Univerziteta u Bihaću, Udruženje za društveni razvoj i prevenciju kriminaliteta; Nova sigurnosna inicijativa), utvrđen je antikorupcioni indeks za 10 institucija sektora sigurnosti BiH koristeći se metodologijom.

“Antikorupcijski kapaciteti javnih nabavki u sektoru sigurnost – Izvještaj za 2016. godinu” možete pročitati niže ili preuzeti ovdje.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Projekat “Izgradnja integriteta i jačanje anti-korupcijskih praksi u sektoru sigurnosti – ACroSS“ implementira Centar za sigurnosne studije, a finansira Evropska unija.