Regionalna mreža organizacija civilnog društva POINTPULS (www.pointpulse.net) i Centar za sigurnosne studije (www.css.ba) organizuju prezentaciju rezultata izvještaja u okviru regionalnog projekta “Puls integriteta i povjerenja u policiju na Zapadnom Balkanu” koji finansijski podržava Evropska unija. Projekat ima za cilj da doprinese povećanju povjerenja u policiju na Zapadnom Balkanu promocijom odgovornog rada i jačanjem integriteta policije.

Prezentacija rezultata izvještaja na temu „Procjena integriteta policije u Bosni i Hercegovini za 2017. godinu“  biće održana u utorak, 5. decembra 2017. sa početkom u 11 sati u hotelu Bosnia (Kulovića 9, Sarajevo). Na prezentaciji će se razgovarati o sljedećim pitanjima:

  • Koliko dobro parlamentarna tijela nadziru rad policije?
  • Koliko je unutrašnja kontrola efikasna u suzbijanju korupcije u policiji?
  • Kako teče uspostavljanje sistema upravljanja ljudskim resursima u policiji?
  • Koliko troše policijske agencije za potrebe javnih nabavki?
  • Kako teče saradnja policijskih agencija i tužilaštava u borbi protiv korupcije?

Prezentacije na temu policijskog integriteta biće organizovane simultano i u Tirani, Skoplju, Podgorici, Prištini i Beogradu, gdje će nalaze predstaviti partneri na projektu: Institut za demokratiju i medijaciju, Analytica, Institut Alternativa, Kosovski centar za sigurnosne studije i Beogradski centar za bezbednosnu politiku.